dimarts, 28 de febrer del 2017

PRÀCTIQUES CHAIMAE



Avui tenim com a protagonista a la Chaimae, una companya del CP dinamització d’activitats de lleure infantil i juvenil. Ens ensenyarà una activitat que ha dissenyat per realitzar amb els infants durant les seves pràctiques i la seva opinió sobre les pràctiques.

ACTIVITAT REALITZADA

Nom de l’activitat : el missatge a l’esquena
Descripció : els infants es col·loquen en dos grups asseguts  en fila india, es tria a un representat de cada grup que serà l’encarregat de transferir un missatge (un dibuix senzill que els hi ensenyarem nosaltres) a través de la fila , cada persona tindrà que dibuixar a l’esquena del seu company sense parlar ni realitzar sorolls
El primer de la fila tindrà un paper i un bolígraf  sobre el que dibuixarà el missatge que li ha arribat,  i el grup que tingui el dibuix més semblant obtindrà un punt.
Nombre de participants : 23 alumnes
Edat : de 7 a 8 anys
Data : 15 de febrer
Lloc : gimnàs de l’escola
Objectius educatius : treballar la comunicació, millorar la concentració i cooperar entre ells.
Animació : els hi vaig animar a pensar un nom d’un objecte per dibuixar a l’esquena del seu company
Temporització : mitjà hora
Previsió de recursos : he necessitat fulls blancs i llapis  
Planificació de tasques : el primer que faré  explicar l’activitat al monitora que estarà amb mi fent l’activitat, després col·locaré als infants en posició i els hi explico com farem el joc , començarem  a jugar i quant acabem els hi preguntaré si els hi ha agradat el joc.
Protocols de seguretat : no hi ha cap risc en aquest joc
Avaluació que es desenvoluparà: primer preguntar els nens si els ha agradat el joc i desprès avaluo jo si s’han complet els objectius.

OPINIÓ PERSONAL SOBRE LES PRÀCTIQUES
La meves pràctiques m’han servit per aprendre a ser monitora. Al principi em costava que els infants em fessin cas i em veiessin com a monitora no com amiga. Desprès  vaig aconseguir posar-me més  seria amb ells, m'han començat a respectar i a tractar com a monitora.
M'he vist prou responsable perquè moltes vegades m'han deixat sola amb un curs durant el menjador i el patí, i ho he aconseguit portar el infants molt bé.