divendres, 20 de novembre del 2015

Ens endinsem una mica al món laboral.

Aquest dimecres, dia 18, ha estat una mica mogut. Vam canviar les aules per les empreses. Fa unes tres setmanes, els dos grups de joves en acció, vam respondre un qüestionari on anotàvem els nostres interessos per sectors professionals. 
Podíem triar entre sectors ben diversos, com l'hostaleria i la restauració, la logística, l'atenció a persones, el comerç, els oficis, ... i també afegir aquells sectors que fossin del nostre interès. La idea és veure quines eren les coincidències per poder visitar-los.
Un cop buidats els sectors on hi havia interès al dos grups, la tutora del programa ha buscat empreses per poder fer visites.

El dimecres en vam fer dues. A primera hora vam anar a visitar el supermercat Simply de Vilafranca i després vam anar a visitar l'Espurna. És a dir, primer el sector comerç i logística i després el sector de la  restauració i l'hostaleria.

Les dues visites han estat molt diferents però molt interessants.

A les 10 hores estàvem a la porta del Simply. Ens esperava la Sònia, la directora del supermercat a Vilafranca. Érem un grup de 13 joves de diferents edats. La majoria menors de 20 anys. La Sònia ens ha donat un tomb pel supermercat i ens ha explicat com està distribuït. Ens ha ensenyat el magatzem i ens ha explicat que es distingeixen per la secció del peix. La qualitat del peix és la seva marca i els distingeix de la resta de supermercats. Després hem pogut parlar amb ella de temes relacionats amb el sector, el món laboral i la contractació de joves. 
Ens han explicat que Simply té una plantilla molt fixa. Que es comença amb la reposició o amb pràctiques i que la gent que es queda ja es queda temps i va "ascendint". Aquest és el cas de la mateix directora que ens fa la visita. Ens ha explicat que tenen molt poc moviment de personal i que no acostumen a necessitar molta gent. Que el currículum es millor enviar-lo per internet però que es pot portar també allí. La Sònia ens ha dit que no hi ha res, inicialment, que faci descartar un currículum però que els currículums de persones que saben d'oficis es guarden amb prioritat (peixateria, carnisseria, ...). 
Hem estat parlant de les dificultats dels i les joves per trobar feina i ella ens ha parlat molt d'actitud, més que de formació o d'aptitud. Ens ha dit que habitualment no contracten joves menors de 18 anys per les limitacions que tenen en treball nocturn i en carrega de pes però que això no vol dir que no hi pugui haver un jove que els sorprengui.

Un cop acabada la visita al Simply hem anat direcció a l'Espurna. Allí la visita ha estat més familiar. Ens han rebut l'Angie i un dels treballadors. Érem 6 persones i ens hem assegut a dins, en una taula. Hem estat parlant del sector. Ens han explicat que la restauració és un sector molt maco, però que t'ha d'agradar, ja que també és molt dur. Es un treball de moltes hores, amb molta tensió i exigència. Cal tenir clar que quan els altres s'ho estan passant bé és quan tu treballes. L'Espurna es caracteritza per tenir contractat perfils de gent jove. Davant d'una pregunta d'un de nosaltres, sobre quina era la cosa que els feia descartar alguna persona d'inici, ens han dit que era "l'actitud xulesca". Han destacat que l'atenció al client i el saber estar en aquest sector és molt important i que aquesta actitud no afavoreix el "bon tracte i saber estar".
Ens han dit que ells no busquen res en les persones que contracten però que sovint, tot el personal que tenen, ha fet alguna formació relacionada amb el sector. 
Acostumen a entrevistar i a tenir un personal molt jove, també menors de 18 anys, que tingui ganes d'aprendre i bones formes. 
També a preguntes nostres ens han dit que la imatge (tatuatges, piercings,...) no és determinant.

Avui ha estat un dia de sol molt profitós!

Joves en Acció per la Recerca de Feina, 20 de novembre del 2015.