dimecres, 23 de setembre del 2015

Què és el que volem?

Avui, dimecres 23 de setembre, a les 10 hores, ens hem tornat a trobar després de la parada feta aquests primers dies de setembre.

Hem estat parlant de com havien anat les coses, on havia quedat allò que teníem pendent i quina era la nostra situació actual.


Després hem començat fent una activitat anomenada el mapa del tresor. Hem volgut fer el nostre mapa del tresor.

En primer lloc, cadascú de nosaltres s'ha plantejat un objectiu a aconseguir. Un objectiu que tingués actualment. Cadascú podia triar el que volgués. Ja fos feina, estudis, un pis, una parella, ... Un cop ben escollit l'objectiu, en un full, s'havien de posar totes les característiques i tots els detalls que aquell objectiu havia de tenir.
Com més detalls millor.
Com més realista millor.
Com més concret millor.

Per exemple, si el meu objectiu principal és una feina, l'he de definir. Vull que sigui una feina a prop de casa, m'agradaria treballar d'ajudant de cuina, m'agradaria estar en una cuina àmplia, aprendre molt del cuiner o la cuinera, sentir-me valorada pel meu cap, m'agradaria cobrar uns 1.100 euros al mes, m'agradaria treballar en equip, que hi hagués bon ambient, tenir un horari de migdies durant la setmana i un horari de migdies i nits el cap de setmana i m'agradaria gaudir de dos dies de festa setmanals. 

Aquesta llista, exhaustiva i fet amb tranquil·litat, permet situar de forma clara quin és el nostre objectiu i veure quines són les nostres prioritats. Conèixer un objectiu amb detall facilita el camí cap a ell.

Després, hem posat damunt de la taula moltes revistes, bolígrafs, colors, retoladors, estisores, celo i pegament. Hem hagut de buscar imatges que ens connectessin amb el nostre objectiu. Imatges que ens agradessin, que representessin allò que volem aconseguir, ... i retallar-les.
En un full gran hem pogut anar fent un collage amb allò que havíem retallat i visualitzar així el nostre objectiu. Només de mirar-lo ja sentíem gairebé que l'havíem aconseguit.

T'atreveixes a provar-ho?.

Joves en Acció, dimecres 23 de setembre del 2015.