dimarts, 10 de març del 2015

Taller: Jo em llauro el meu futur.

Ahir vam tenir la primera de les dues sessions que realitzarem amb el Gerard Domingo, de Delimbic,  en el marc del taller "Jo em llauro el meu futur".

En aquesta primera sessió vam començar a treballar el que seria la nostra carpeta personal. Una carpeta on guardarem tot allò que anem fent en aquestes dues sessions que farem de taller. 

Durant la jornada d'ahir, a través de diferents dinàmiques, el Gerard Domingo ha volgut que anéssim coneixent-nos, treballant quins són els nostres objectius i visualitzar-los per poder-los aconseguir.


Vam començar la sessió amb una dinàmica en que visualitzàvem i escrivíem el nostre present des d'un futur llunyà, des del dia abans de morir. Aquest exercici ens va servir per començar a plantejar-nos i veure quines són les nostres escales de valors, quines són les nostres prioritats i quins són els nostres desitjos. I també per veure en quina situació ens trobem actualment  i pensar que ens agradaria fer.


Després d'aquesta reflexió més personal hem vist una història titulada "La Culpa és de la Vaca" que explica la història d'un vell mestre que vol ensenyar a un dels seus deixebles la raó per la que moltes persones viuen lligades a una vida de conformisme i mediocritat sense adonar-se d'aquesta realitat. És per aquest motiu que no aconsegueixen superar els obstacles que els impedeixen triomfar.
La lliçó més important que podia aprendre el jove deixeble, per part del seu mestre, era observar el que succeeix quan finalment ens lliurem d'aquelles lligadures i comencem a utilitzar el nostre veritable potencial quan se'ns presenti una adversitat a la vida que "ens mati la nostra vaca" ja que segurament serà la oportunitat per trobar alguna cosa millor.

Tu tens una vaca? O més d'una vaca? La o les saps reconèixer? Doncs això és el que hem treballat posteriorment. Ens hem posat a crear un mural on cadascú de nosaltres havia de detectar quines eren les seves pròpies vaques. Revistes, estisores, pegament, rotuladors, ... ens han servit per posar sobre paper tot allò que el vídeo ens havia fet passar pel cap.

Finalment, tenint en compte com visualitzàvem el nostre present des del futur i quines eren les nostres vaques ens hem començat a plantejar metes, prioritats i/o objectius i els passos que havíem de seguir per aconseguir-les.

Entre mig de tot això hem pogut compartir, debatre i parlar de temes molt diversos, tant personals, col·lectius, com teòrics. Hem parlat de la teoria de les intel·ligències múltiples, les zones de confort i crisis en que ens trobem les persones, ... entre moltes d'altres coses.

Ha estat una jornada molt interessant i ja estem desitjant que arribi el proper dilluns per veure com aprofundirem encara més en llaurar-nos el nostre futur.

Joves en Acció, 10 de març de 2015.