divendres, 13 de febrer del 2015

Què és i què fa una Empresa de Treball Temporal?.

El passat dimecres 4 de febrer havíem de fer una xerrada per conèixer com funcionava una Empresa de Treball Temporal (a partir d'ara, ETT), en concret, l'ETT Manpower, però la neu ens ho va impedir. Vam canviar la data i la vam posposar per ahir, dijous 12 de febrer a les 10'30 hores del matí, a la Sala d'Actes de La Fassina.


En aquesta xerrada hi vam participar joves de tres programes diferents: Joves en Acció (el nostre), Joves per l'Ocupació del 2014 i la Casa d'Oficis de la Terra. En total, uns 25 joves.


La xerrada era a càrrec de l'ETT Manpower, situada al carrer Santa Clara núm.8-10 de Vilafranca del Penedès. Vam comptar amb la presència de la Mònica Casan, Directora de les oficines de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf, i la Maribel Granado, Directora de les oficines de l'Anoia.

Durant la xerrada ens van parlar una mica de Manpower i de la seva feina i es van centrar molt en com era l'itinerari si anàvem a inscriure'ns en una ETT i en tècniques de recerca de feina.

Ens van explicar que, en la seva manera de treballar, era molt important el treballador o treballadora que busca feina. Una de les seves tasques era fer entrevistes a les persones, per tenir clar quin era el seu perfil, fer-li un itinerari d'inserció i oferir els candidats i candidates directament a les empreses on creien que podrien encaixar. És a dir, que no es limitaven només a rebre ofertes.
En aquest sentit, van remarcar, que era important estar inscrit a totes les ETT's i anar-hi fent un seguiment. Passar-hi de tant en quant, cada 1 o 2 mesos, per donar-se a conèixer i convertir-se en un possible candidat o candidata per les diferents ofertes i també per les ofertes ràpides que els hi anaven arribant.

Després ens van parlar de la recerca de feina. En primer lloc, de la importància de conèixer bé dos dels factors que hi entren en joc: el mercat de treball i a nosaltres mateixes. És a dir, és clau saber com és el món laboral actual, que demana, que necessita i quins valors hi entren en joc, per poder saber que necessitem per formar-n'he part i evitar frustracions. A la vegada, és molt important conèixer-nos a nosaltres mateixes. Saber com som, que sabem fer, que se'ns dóna millor, que cal millorar, ... I, a la vegada, un cop ens coneguem, saber com ho podem comunicar.

Tenint clars aquests dos factors, un més extern o social i l'altre més intern o personal, és com cal avançar en el camí de la recerca de feina. Aquest camí comporta: plantejar-nos uns objectius que siguin realistes, veure com els podem assolir-los, fer un full de ruta per aconseguir-los, treballar en aquest full de ruta i anar avaluant si els aconseguim o no per poder rectificar, fer canvis i millorar.

Amb aquest esquema tant interessant ens van aportar informacions que ens seran molt útils per la recerca de feina. En aquest sentit ens van parlar de l'existència d'uns requisits mínims i imprescindibles per poder trobar feina actualment i al Penedès (formació, llengües i carnet de conduir) i quines són les ofertes que més es poden trobar. També que actualment estem començant el que anomenen com l'era del talent, les empreses busquen persones amb talent, amb capacitats concretes. I per últim, també volem destacar, que ens van quines són les competències que més busquen les empreses: capacitat d'aprenentatge, capacitat de treballar en equip, responsabilitat en el treball, actitud positiva i optimisme, flexibilitat i adaptació i orientació al client.

Va ser una xerrada molt interessant i que ens va aportar molta informació necessària a tots els i les joves que hi vam participar.

Joves en acció, 13 de febrer del 2015.