dimarts, 9 de desembre del 2014

Ens agraden els cotxes ... i la mecànica?.

Ahir, dimecres 3 de desembre vam canviar la classe per les eines. Feia dies que tenim ganes d'anar a visitar un taller mecànic. 
Val a dir que va ser una visita molt masculina, doncs les professions, ens agradi o no, encara algunes són més d'homes i d'altres són més de dones. I el taller mecànic és una professió que majoritàriament agrada al sector masculí.

Havíem previst una visita a les 10'30 hores a Jounou Automòbils. Jounou és una empresa que inicia a Vilafranca a l'any 1942 amb unes instal·lacions ubicades a la Rambla de Sant Francesc. Des d'aleshores ha tingut diversos canvis d'ubicació, actualment es troba situada a l'Avinguda Tarragona número139. Actualment, a part de tenir seu a Vilafranca, també té delegacions a les comarques del Garraf i de l'Alt Penedès.

Allí ens va rebre l'Oriol Jounou. Ens va pujar a la sala de formació on ens va introduir el món de la mecànica de vehicles. Ens va explicar els tipus d'empreses, com es treballava a Jounou i també ens va deixar clar que era un món on calia una mínima formació. Després les empreses s'encarregaven de formar als seus treballadors i treballadores i de tenir-los al dia. Ens va comentar que fins l'any 2008 hi havia molta feina, i que en els últims anys aquesta ha disminuït molt. Que hi havia menys vendes i, per tant, també menys reparacions. Tot i això, segons semblava, actualment hi havia una remuntada i, si continuava així, tornaria a haver-hi més demandes en aquesta professió.

Després vam baixar a un dels tallers mecànics que tenen. Jounou és taller oficial d'Opel. Vam anar al taller mecànic de la marca i allí vam poder parlar amb el cap de taller. Ell ens va dir que en aquesta professió era imprescindible una formació mínima i, actualment, sobretot, coneixement d'electromecànica. 
Ens va explicar el recorregut que feia un cotxe des de que entrava al taller, sigui per reparació o per manteniment, fins que sortia un altre cop a mans del client.

Vam poder veure el taller. On es feien les reparacions. El que més ens va cridar l'atenció va ser la part d'electromecànica. Com un petit ordinador era el que orientava al mecànic per saber per on podia començar a buscar el dany que tenia el vehicle i fer la reparació. Vam estar molt pendents de tot el que ens deia.

La visita va ser molt interessant i vam tenir una gran acollida.

Joves en Acció per la Recerca de Feina.