dijous, 20 de novembre del 2014

Què em cal saber si vull treballar de dependent o dependenta?.


Avui, dijous 20 de novembre, hem fet una visita al sector del comerç per totes les persones que estàvem interessades o ens agradava la idea de treballar en una botiga. Hem cregut que era un bon moment perquè ara ve la campanya de nadal i això ens podia permetre millorar la nostra recerca de feina perquè podíem conèixer de primera mà que és el que busca el sector.

Hem anat a conèixer La Panxamama. Una botiga que està a la Rambla de la Girada número 50 de Vilafranca del Penedès.
La Panxamama és una botiga que "neix de la il·lusió de la Susana i la Yaiza, dues mares, amb moltes ganes de compatir, viure i sentir la maternitat en companyia d'altres famílies amb les mateixes inquietuds". I aquesta és la il·lusió que elles ens han traslladat.

Ens primer lloc ens han volgut deixar clar que a la vida mai has de deixar de banda els somnis. Que hi ha coses que ens agraden, que ens agraden molt. Elles ens han dit que allò que t'agrada fer es pot convertir en la teva professió, en la teva forma vida. Que si aconsegueixes això, el treball ja no és treball sinó que és alguna cosa més.
Ens han dit que van començar el projecte fa 1 any i mig i estan molt il·lusionades amb el que estan fent. Que han aconseguit fer-se un lloc. Tot i això, deixen clar, que no ha estat fàcil tirar endavant una botiga en un àmbit tant específic com el seu que conjuga maternitat, criança respectuosa i ecologia.
A part de tenir l'espai de venda també tenen un espai on fan xerrades, tallers, formacions, etc.

Ens han parlat també del que creuen que cal per tenir o treballar en una botiga. Creuen que el tret principal és l' "amabilitat", "ser amable". Per tractar amb persones s'ha de tenir aquesta capacitat. La gent entra en una botiga i vol ser ben tractada. I per fer un client, aquest s'hi ha de sentir a gust. A elles diuen que els hi resulta molt fàcil, doncs els agrada molt la seva feina i el que venen però no sempre és així.
A la vegada, també ens han dit que cal tenir, sobretot, ganes i motivació per treballar. Que una persona pot treballar una botiga i no conèixer el producte que està venent, però que això s'aprèn. És a dir, quan tu treballes en un lloc, de cara el públic, has de conèixer perfectament cada cosa que hi ha, però per molt que coneguis tot el que vens, si no tractes bé a la gent perdràs un client.
També la imatge, el saber estar, ser una persona activa, etc. són característiques prou importants.

Com que ens hi hem sentit molt a gust, hem estat parlant de la situació laboral, de la situació actual dels joves, dels nens i nenes, de la maternitat, del paper dels pares en la criança dels seus fills i filles, etc entre moltes d'altres coses.

Joves en Acció per a la Recerca de Feina.