dimarts, 4 de novembre del 2014

Què has de saber si vols fer d' Au Pair?.

Què has de saber si vols fer d'Au Pair? Aquesta és la pregunta que ens vam fer divendres 31 d'octubre i que la Meritxell M. ens va ajudar a resoldre.
Què és un Au Pair? Quines tasques té? On es pot anar? Què s'hi pot trobar? I totes aquelles preguntes que li vam voler fer.

La Viquipèdia ens diu que un Au Pair "... és una persona jove que temporalment, i a canvi de la manutenció i l'allotjament, té cura dels infants d'una família en un país estranger, amb l'objectiu d'aprendre'n la llengua. Eventualment, també s'ocupa d'altres feines domèstiques".

Aquesta definició, després de la tertúlia amb la Meritxell, la podem matissar una mica. Un Au Pair és una persona jove que, habitualment, té ganes d'aprendre una llengua. Fins aquí estem completament d'acord. La idea per fer d'Au Pair, que seria el que coneixem per fer de "cangur", és anar a viure en una família, cuidar de les seves criatures i rebre a canvi manutenció, allotjament i també una paga.
La Meritxell ens va explicar que per ella és molt important la tasca que s'ha de fer abans de marxar: escollir bé la família. Ens va parlar de les agencies d'Au Pair i ens va dir que, a través d'internet, per una pàgina que posava en contacte famílies i "au pairs" es podia fer perfectament (Au Pair World).
Ella considera que és molt important escollir bé la família, que les coses es parlin molt clares abans de marxar i que "us agradeu". És a dir, que puguis parlar abans amb la família, que la coneguis, que pugueu pactar les coses, etc. L'èxit o no de l'experiència depèn d'anar a parar en una família on ens hi sentim a gust.

Després, un cop allí considerava també molt important la comunicació amb la família i pactar cada setmana els horaris de "treball".

Ens va explicar que ella va tenir molta sort i va repetir, fins a dos cops, amb la família que havia escollit.
També ens va dir que va tenir l'oportunitat de conèixer la llengua, conèixer molta gent, viatjar i fer moltes activitats de tot tipus.

Per ella va ser una gran experiència ... I algunes de nosaltres ens hem animat i estem buscant per poder marxar!

Joves en Acció per la Recerca de Feina