diumenge, 2 de novembre del 2014

El món del lleure com a sortida laboral per als joves. Visita a Divertalia.

Avui, dijous 30 d'octubre, a les 9'50 hores ens hem trobat per anar a fer una visita a Divertalia. A les 10 hores, puntualment, un grup de joves estàvem allí.
Divertalia és una empresa vilafranquina que es dedica al sector del lleure i que té la seva seu al carrer de la Vídua Almirall núm.2. de la nostra vila.

Ens ha rebut el Xavier Guardiet, responsable de l'empresa. En Xavier ens ha estat explicant que fan ells i quines feines s'hi poden fer dins del sector del lleure. Ens ha explicat que el sector del lleure és un sector molt ampli i que ells, degut a la situació actual, han hagut de diversificar els seus serveis. Actualment ofereixen menjadors, activitats extraescolars, casals, colònies d'estiu, activitats per festes, etc.
També ens ha comentat que el sector del lleure és un espai que tradicionalment està ocupat per persones joves, sense massa experiència laboral, que estan estudiant o que es volen treure alguns diners. Normalment s'exigeix el carnet de monitor de lleure. Però per ells el més important, i això ho ha remarcat, és que busquen joves que siguin monitors i monitores de vocació. És a dir, que els hi agradi el que fan, que ho gaudeixin, que vulguin estar amb nens i nenes i que siguin capaços de crear i imaginar activitats per ells.


En Xavier G. també ens ha donat algunes idees sobre el que valoren ells a l'hora de rebre un currículum. Ens ha donat una pista molt important. Creu que és bàsic que quan enviem un currículum a una empresa ho fem només a aquesta empresa i fem un breu escrit on mostrem el nostre interès per treballar-hi. Ell ens diu que habitualment les empreses que reben molts currículums només obren o miren amb més atenció els que estan dirigits a ells, els que mostren interès per la feina i per l'empresa. Que els correus massius (a moltes empreses) o poc personalitzats fan que l'empresa que el rep, la majoria de vegades, no arribi ni a mirar el currículum.
Així, hem après un pas més a tenir en compte, un pas previ a tenir un currículum acurat.


Ha estat la nostra primera visita a una empresa i podem dir que ha estat molt profitosa. Després de la visita, alguns valorem el món del lleure com un possible sector on buscar feina ... I ara ja sabem una mica més com fer-ho! 

Joves en Acció per a la Recerca de Feina.